Araç sahipleri dikkat!.. Ek MTV ödemesi için son tarih verildi!...

Araç sahipleri ek motorlu taşıtlar vergisi ödemelerini yapmadan satış yapamayacak! Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Son gün için tarih verildi. İşte detaylar….

Araç sahipleri dikkat!.. Ek MTV ödemesi için son tarih verildi!...
Yayınlanma:

Türkiye'de milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ek motorlu taşıtlar vergisi ödemelerinin son günü 30 Kasım. Ödeme yapmayan araç sahipleri, satış, trafikten çekme, hurdaya ayırma, yurt dışına çıkarma ve muayene gibi işlemler yapamayacaktır.

6 Şubat depremi sonrası yaraların sarılması için alınan kararla, 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek MTV ödemesi alınmasına karar verilmişti. Ek MTV'nin ilk taksiti ağustos ayında, ikinci taksiti ise 30 Kasım'da ödenecek.

Ek MTV ödemesi yapmayan araç sahipleri, aşağıdaki işlemler yapamayacaktır:

• Araç satışı
• Trafikten çekme
• Hurdaya ayırma
• Yurt dışına çıkarma
• Muayene

DEPREMZEDELERİN ARAÇLARI İSE EK MTV'DEN MUAF TUTULDU.

Ek MTV ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi ve mobil uygulamasından, banka şubelerinden, PTT'den ve internet bankacılığından yapılabiliyor.

İlk taksit ödemeleri eylül ayı sonu itibarıyla tamamlandı. Bu kapsamda 9 milyon 919 bin 966 taşıt için ödeme yapıldı. Toplam 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira ek MTV yatırıldı. Hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti. İkinci taksit ödemeleri ile birlikte toplam 30 milyar lira vergi geliri elde edilmesi hedefleniyor.

Araç sahipleri, ek MTV ödemelerini yapmamak için son günü beklememeli ve ödemelerini erkenden yapmalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.