Aralık ayı aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

Aralık ayı yaklaşırken vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceğini merak ediyor. Peki ödemeler ne zaman yatırılacak? İşte ayrıntılar…

Aralık ayı aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara  yatırılacak?
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılının son sosyal yardım ödemelerini Aralık ayında gerçekleştirecek. Aralık ayı ödemelerinin kesin tarihi henüz açıklanmadı, ancak son aile destek paketi ödemesinin ay ortasına doğru hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu doğrultuda, 10 Aralık civarında aile destek paketi ödemeleri, 850 TL ile 1250 TL arasında değişen miktarlarla vatandaşlara sunulabilir.

Aile destek paketi ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bir sosyal yardım programıdır. Bu program kapsamında, hanedeki kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olan ailelere, 850 TL ile 1250 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapılmaktadır.

Aralık ayında ayrıca, çocuk bileşeni yardımı olarak 350 TL ile 650 TL arasında değişen ödemeler ile 112 TL’den başlayan ve 225 TL’ye kadar yükselen elektrik tüketim desteği de verilecektir.

2024 SOSYAL YARDIM ZAMMI
2024 yılının sosyal yardım zammı hakkında da henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın oranda artabileceği açıklaması, sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Sosyal yardım ödemelerinde olası yüzde 50’ye yakın bir artış, vatandaşların maddi durumlarını olumlu bir şekilde etkileyebilir.

Sosyal yardım zammı, 2024 yılının başlarında memur maaş katsayısına göre güncellenecek. Bu nedenle, zam oranının netleşmesi için birkaç ay daha beklemek gerekecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.