"Artan enflasyon emlak sektörünü ekonomik olarak zarara uğratıyor"

Türkiye’ de gündem haline gelen enflasyon ve faiz sorunu, ülke genelindeki konut fiyatlarını arttırarak vatandaşın ev alma ihtimalini zorlaştırdı.

"Artan enflasyon emlak sektörünü  ekonomik olarak zarara uğratıyor"
Yayınlanma:

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Selçuk Emlak sahibi Mehmet Arif Toy, enflasyonun ve faiz oranının artmasının konut alım ve satım işlerinde etkisinin büyük olduğunu savundu.

KONUT FİYATLARI KİRACIYI MI, EV SAHİBİNİ Mİ ETKİLİYOR ?
Selçuk Emlak sahibi Mehmet Arif Toy , konut fiyatlarının giderek artması hem kiracı açısından hem de ev sahibi açısından maddi anlamda zararın büyüdüğünü dile getirdi.
Mehmet Arif Toy , ülkedeki insanların alım gücünün olmadığını ve buna bağlı olarak ev sahibi olamadıkları için kiralık evlerde oturarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını ancak artan kira sorunları nedeniyle ekonomik açıdan zor duruma düştüklerini söyledi.

KONUTLARA YABANCI YATIRIMI
Selçuk Emlak sahibi Toy , “Yabancı olarak yurt dışından insanların yatırım amaçlı ev aldıkları oluyor. Ancak iç anadolu kesimlerinde yabancı yatırımdan çok ülke genelinde ki insanlar ev alıyor. Yabancıların ev alımı genellikle kıyı kesimlerinde oluyor.” dedi.

YASALAR KİRACIYI MI EV SAHİBİNİ Mİ KORUYOR ?
Mehmet Arif Toy, çıkan yasaların kiracıyı koruduğunu ancak ev sahibinin de bir malı olduğunu ve devletin % 25 gibi bir oranla yasa çıkartarak malına ortak çıkmış gibi olduğunu öne sürdü.
Toy, yasaların ev sahipleri açısından kar sağlamadığını ve giderek artan enflasyonun emlak sektörü açısından ekonomik olarak zarara uğradığını belirtti.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.