Asgari ücret zammında işveren teklifi belli oldu!.. Net rakam açıklandı!

Asgari ücret zammı ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı, İşverenlerden asgari ücret açıklaması geldi. 2024 asgari ücreti için net zam rakamı belli oldu.

Asgari ücret zammında işveren teklifi belli oldu!.. Net rakam açıklandı!
Yayınlanma:

Türkiye'de milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için görüşmeler sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'ta ilk toplantısını yapması bekleniyor.

Toplantı öncesinde işverenler, asgari ücret için yüzde 33 zam teklifinde bulundu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'de işletmelerin ciddi sayıda eleman açığı bulunuyor. Asgari ücret zammı da mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon dikkate alınarak belirlenmelidir. Çalışanların da beklentileri bozulmamalı ama piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalıdır." dedi.

Avdagiç'in açıklamasında yer verdiği yüzde 33'lük zam teklifi, şu anda 11.402 TL olan net asgari ücreti 15.164 TL'ye çıkaracak.

İŞÇİLER YÜZDE 50 ZAM İSTİYOR

Öte yandan, asgari ücretliler ise yüzde 50'nin üzerinde zam istiyor. Son iki yılda ara zamlarla birlikte asgari ücrete yüzde 67 zam yapıldı. Bu nedenle, asgari ücretliler 2024 zammı için de en az yüzde 50'nin üzerinde bir artış talep ediyor.

ZAM ORANI NE OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren, işçi ve hükümet temsilcileri arasında yapılacak görüşmelerde, zam oranı konusunda bir uzlaşma sağlanamaması durumunda, zam oranını Cumhurbaşkanı belirleyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.