Bakan açıkladı: Ev kadınlarına prim desteği geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına yönelik emeklilik imkanı sağlayacak yeni bir düzenlemenin hazırlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde...

Bakan açıkladı: Ev kadınlarına prim desteği geliyor!
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ev Kadınlarına Yönelik Yeni Bir Emeklilik Sistemi Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı. Işıkhan, isteğe bağlı sigorta kapsamında, ev kadınlarına ödenecek primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Belli bir noktaya gelince Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelip düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır" dedi.

Işıkhan, Bağkur'lular için de çalışma yaptıklarını belirterek, "Emeklilik aslında bir sonuçtur. Burada tabi ki Bağkur'luların beklentisini ben saygı ile karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen bir vaatti biz bunu da yerine getireceğiz. Her zaman olduğu gibi bu vaadimizi de inşallah yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.