Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026'da tek haneye düşürmeyi hedefliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada, enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026'da tek haneye düşürmeyi hedefliyoruz
Yayınlanma:

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "Orta Vadeli Program'ın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız, enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. 2026 yılında enflasyonu tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz." dedi.

Şimşek, gelecek yıl için yüzde 4 büyüme hedeflediklerini belirterek, "Bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmediklerini belirterek, "KKM'den çıkış başladı, 3,4 trilyon liradan 2,7 trilyon liraya düştü. Biz inanıyoruz ki önümüzdeki sene bu çıkış tamamlanacak." dedi.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.