Bakan Şimşek'ten enflasyon tahmini: Bu tarihten itibaren düşüş bekleniyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak ayı enflasyon verilerini yorumlarken, Şubat ayından itibaren enflasyonda düşüş beklediklerini söyledi. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme öngördü.

Bakan Şimşek'ten enflasyon tahmini: Bu tarihten itibaren düşüş bekleniyor!
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak ayı enflasyon verilerini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, Ocak ayında enflasyonda yaşanan yükselişin geçici olduğunu ve Şubat ayından itibaren düşüş beklediklerini söyledi.

Ocak ayında aylık enflasyonun geçici etkiler kaynaklı yükseldiğini söyleyen Şimşek, "Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz" dedi.

İşte Bakan Şimşek'in açıklamaları;
"Ocak ayında aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 64,9 oldu.
Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz.
Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.