Bitcoin uçuşa geçti: 44 bin doları aştı!

Bitcoin, haftalar sonra ilk defa 44 bin doların üzerine çıkarak yatırımcıları sevindirdi. Bu yükseliş, Ethereum'daki son gelişmelerin ardından gelen piyasa hareketliliğiyle bağlantılı.

Bitcoin uçuşa geçti: 44 bin doları aştı!
Yayınlanma:

Bitcoin, haftalar sonra ilk kez 44 bin dolar sınırını aşarak yatırımcıları sevindirdi. Bu yükseliş, Ethereum'daki hareketliliğe ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) bir borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onaylamasına bağlanıyor.

8 Şubat itibarıyla 44 bin doları aşan Bitcoin, 45 bin dolara merdiven dayadı. Bugün Saat 11.45 saatlerinde 44 bin 700 dolardan işlem gören Bitcoin, bu seviyeye son olarak 23 Ocak'ta test ettiği 38 bin 500 dolar seviyesinden yükselerek ulaştı.

Yükselişin arkasındaki itici güç ise Ethereum (ETH) ile tetiklenen piyasa hareketi olarak görülüyor. Yatırım firmaları Ark Invest ve 21Shares'ın spot Ethereum ETF'sine yönelik yaptığı değişiklikler kripto para piyasasında genel bir yükselişe yol açtı.

Şirketlerin SEC'e sunduğu yeni uyumluluk güncellemesi ise Bitcoin başta olmak üzere birçok varlıkta kayda değer artışları tetikledi. Ethereum da bu yükselişten nasibini alarak yüzde 4'e yakın artışla 2.400 dolar seviyelerine ulaştı.

BU HABERDE YATIRIM TAVSİYESİNE YER VERİLMEMİŞTİR

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.