Borsa Günü Yükselişle Tamamladı

BIST 100 endeksi, Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırmasının ardından 185,58 puan yükselerek 9.185,58 puandan kapandı.

Borsa Günü Yükselişle Tamamladı
Yayınlanma:

Bankacılık endeksi yüzde 4,99, holding endeksi ise yüzde 1,84 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 6,93 ile iletişim, en çok gerileyen ise yüzde 3,40 ile tekstil deri oldu.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi sinyalleri ile pozitif bir seyir izlenirken, yurt içinde de TCMB'nin faiz kararı BIST 100 endeksinde yükselişlere ivme kazandırdı.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükseltti. Karar metninde dikkat çeken bir diğer nokta ise gecelik borçlanma ve borç verme oranlarının marjının 300 baz puana çıkarılması oldu. Bu sayede merkez bankasının gerekli görmesi halinde piyasayı ek sıkılaştırma yapabileceği belirtildi.

Analistler, yarın yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Japonya'da enflasyon ve Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksinin takip edileceğini dile getirdiler. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 seviyesinin direnç, 9.000 ve 8.900 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.