Bu haber ev kiralayanları ilgilendiriyor! 3 hafta içinde yaptırmazsanız 1 milyon TL cezası olacak

1 Ocak 2024'ten itibaren günlük kiralık evlere ruhsat zorunluluğu geliyor. İşte detaylar…

Bu haber ev kiralayanları ilgilendiriyor! 3 hafta içinde yaptırmazsanız 1 milyon TL cezası olacak
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığı, günlük kiralık evlerde yaşanan sorunların önüne geçmek için yeni bir düzenlemeye gidiyor. Düzenlemeyle birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren günlük kiralık evlere ruhsat zorunluluğu getirilecek. Ruhsatsız günlük kiralama yapanlara 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Komşuların muvafakatnamesi de gerekli olacak
Düzenlemeyle birlikte, günlük kiralık evlerde komşuların muvafakatnamesi de zorunlu hale getiriliyor. Binadaki bir apartman sakininin bile izin vermemesi halinde günlük kiralama yasak olacak.

Konut kiralarında düşüş bekleniyor
Düzenlemenin, ülke genelinde ciddi bir sorun haline gelen konut kiralarındaki fiyatlarının da düşürmesine neden olması bekleniyor.

Ev sahipleri kaçak kiralamalardan vazgeçiyor
Düzenlemenin duyurulmasının ardından, kaçak olarak işletilen günlük kiralık evlerde önemli bir düşüş yaşandı. Memurlar.net'in aktardığı rakamlara göre, düzenleme duyurulduğu anda ülke genelinde farklı illerde toplam da 17 bin 144 tane günlük kiralık ev mevcuttu. Düzenlemenin duyurulmasından sonraki 4 ayda günlük kiralık evlerin sayısı 13 binlere kadar geriledi.

Emlakçılar düzenlemeden memnun
Emlakçılar, düzenlemeden memnun olduklarını ifade ediyor. Emlakçı Murat Öz, devletin büyük yaptırımlar uygulayacağını ifade ederek, "Devlet çok büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu nedenle kaçak olarak işletilen daireler uzun kiralamalara döndü. Ev sahipleri bu riski göze almak istemiyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.