Bülent Aydemir : SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra artış yapılmayacak!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin ekstra artış yapılacak mı? konuya son noktayı Habertürk yazarı Bülent Aydemir koydu. İşte detaylar...

Bülent Aydemir : SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra artış yapılmayacak!
Yayınlanma:

Memur ve SSK, Bağ-Kur emeklileri arasındaki maaş zammı farkı giderildi. Ancak emekliler, seyyanen artış ve bayram ikramiyelerinin artırılması konusundaki taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Peki emeklilere ekstra zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu artışla birlikte memur ve SSK, Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış oranları eşitlenmiş oldu.

Habertürk Yazarı Bülent Aydemir yazsısında; " Emekliler, bu enflasyon koşullarında verilen zamdan memnun değil. Sosyal medyada emekliler, "12 bin TL seyyanen zam verilmezse oy yok" kampanyası başlattı.
Hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, emekli maaşlarına seyyanen artış yapılması düşünülmüyor. Bütçe imkanları dışında borçlanma gerektirdiği için bu talepten vazgeçildi.


En düşük emekli maaşı ise 10 Bin Tl'de kalacak. Bu maaşlarda yeni bir artış yapılmayacak. Hükümet, bu yılı Emekli Yılı ilan etmişti ancak emekliler için ne gibi düzenlemeler yapılacağı netleşmedi. Seçim öncesinde emekli maaşlarına seyyanen artış yapılması düşünülmüyor.
Bayram ikramiyelerinin artırılması konusunda da talep var. Bu konuda da hükümet sınırlı bir artış yapabilir. Aksi halde Bayram İkramiyelerinde de büyük bir artış düşünülmüyor." İfadelerini kullandı.

Kaynak:HABERTÜRK

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.