Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri başlıyor

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye, çalışan emeklilere de verilecek. Bu kapsamda, 5 milyona yakın çalışan emekliye ikramiye ödemeleri yapılacak.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri başlıyor
Yayınlanma:

Meclis'te görüşülen torba yasa teklifinde yer alan çalışan emeklilere ikramiye ödemesi düzenlemesi, 25 Aralık'ta yapılacak bütçe görüşmeleri sonrasında Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı gibi kurumlar aracılığıyla ödemeler gerçekleştirilecek.

ÖDEMELER 31 ARALIK'A KADAR HESAPLARA AKTARILACAK
Meclis'ten geçerse, ödemelerin 31 Aralık'a kadar hesaplara aktarılması planlanıyor. Ancak bu tarihe yetişmezse, ikramiye ödemeleri 15 Ocak 2024 öncesindeki haftalarda hesaplara yatırılacak.

SSK'LILARA 17-26 OCAK'TA ÖDENECEK
SSK'lı çalışan emeklilere ikramiye ödemeleri, tahsis numarasının son rakamına göre yapılacak. Tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3, 1, 8, 6, 4 veya 0 olan emeklilere ödemeler 17-26 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

BAĞ-KUR'LULARA 25-28 OCAK'TA ÖDENECEK
Bağ-Kur'lu çalışan emeklilere ikramiye ödemeleri ise tahsis numarasının son rakamına göre 25-28 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

ÇALIŞAN EMEKLİLER MEMNUN
Çalışan emeklilere ikramiye verilmesi, çalışan emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Emekliler, bu ikramiyenin ek bir gelir sağlayacağını ve ekonomik açıdan rahatlama sağlayacaklarını ifade ettiler.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.