Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yasalaştı

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yasalaştı
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Çalışmayan emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimizin için de kanun teklifi TBMM'de kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni yılda bütçe doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

ÖDEMELER EN GEÇ 28-29 ARALIK'TA YAPILACAK
CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram, Meclis'teki görüşmelerin son durumunu ve emekliye 5 bin TL ödeme takvimine dair detayları anlattı. Bayram, Meclis'teki pazartesi günü sona ermesi beklenen bütçe maratonunun ardından 80 maddelik Torba Yasa görüşmelerine devam edilmesi beklendiğini belirtti. Torba yasa görüşmelerinin de en geç çarşamba günü tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Bayram, yasanın en geç perşembe günü resmi gazetede yayınlanmasının ön görüldüğünü aktardı. Ödemelerin ise en geç 28-29 Aralık'ta hesaplara yatırılacağını söyledi.

ÇİFTÇİLER DE YARARLANACAK
Çalışan emeklilere ikramiye ödemesiyle SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul yetimler dahil bütün hak sahipleri 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi almış olacak. Aynı zamanda çiftçiler de 5000 TL emekli ikramiyesinden yararlanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.