Çalışan mutlu, işveren üzgün olacak!.. İşte Beştepe toplantısı öncesi kulislerde dolaşan yeni asgari üret!

Türkiye'de asgari ücret zammı için beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı bugün bir toplantıya davet etti.

Çalışan mutlu, işveren üzgün olacak!.. İşte Beştepe toplantısı öncesi kulislerde dolaşan yeni asgari üret!
Yayınlanma:

Toplantı öncesinde kulislerde dolaşan bilgilere göre, asgari ücrete yüzde 40 zam yapılması konusunda işçi ve işveren tarafı uzlaşmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen bu rakamın üzerine bir refah payı eklenmesini talimat verdi.

Bu doğrultuda, asgari ücretin 11 bin 402 TL'den 16 bin 962 TL'ye çıkması bekleniyordu. Erdoğan'ın talimatıyla bu rakamın üzerine bin TL daha eklenerek, asgari ücretin 17 bin 962 TL'ye çıkması bekleniyor. Bu durumda, asgari ücrete yaklaşık yüzde 55 zam yapılmış olacak.

ÇALIŞAN MEMNUN, İŞVEREN ÜZGÜN
Asgari ücrette beklenen zam işçileri memnun ederken, işverenleri üzdü. İşverenler, asgari ücretteki artışın maliyetlerini artıracağını ve bu durumun işsizliğe neden olabileceğini savunuyor. Erdoğan'ın talimatıyla asgari ücretin 17 bin 962 TL'ye çıkması halinde, işverenin her bir işçisi için aylık 6 bin 560 TL daha fazla ödeme yapması gerekecek.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla asgari ücrette refah payı ekleneceği ve bu rakamın bugün açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.