Çayın tadı kaçtı! Çay fiyatlarına Kasım ayında da zam geldi

Türkiye’de en geleneksel içeceklerin başında gelen çaya bir zam daha yapıldığı ortaya çıktı. Çay fiyatları ne kadar oldu? İşte şaşırtan fiyat...

Çayın tadı kaçtı! Çay fiyatlarına Kasım ayında da zam geldi
Yayınlanma:

Türkiye'de en geleneksel içeceklerin başında gelen çaya bir zam daha yapıldı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 1 kilogram kuru çayın fiyatı yüzde 15 zamlanarak 151 TL oldu. Bu zam ile birlikte 2023 yılında Çaykur'un çay fiyatına yaptığı zam oranı yüzde 101,7'ye ulaştı.

ÇAY FİYATLARI NEDEN ZAMANLANIYOR?

Zamlar maliyet artışlarından kaynaklanıyor. Çay sezonunun geride kalmasıyla birlikte, yaş çay alımlarını tamamlayan Çaykur, bu çayın satışa hazır hale getirilmesi için çeşitli aşamalardan geçirmek zorunda. Kurutma, paketleme ve buna benzer aşamalar neticesinde tüketicilere ulaşan çayda artan bu maliyetler yeni zamları zorunlu hale getiriyor.

Çay fiyatlarına yapılan son zam, tüketiciler tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, zamların alım gücünü düşürdüğünü ve çay tüketimini azaltacağını ifade etti.

MARKET FİYATLARINA YANSIMADI

Çaykur'un yaptığı zam kararı, market fiyatlarına henüz yansımadı. Şu anda marketlerde 1 kilogram kuru çay markalara göre değişmekle beraber 125 TL ile 140 TL arasında değişiyor. Bu fiyatların ilerleyen günlerde 160 TL seviyelerine çıkması bekleniyor.

FİYAT ARTIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Çay fiyatlarındaki artış trendinin devam edip etmeyeceği henüz belli değil. Ancak, maliyet artışlarının devam etmesi halinde, yeni zamların gelmesi muhtemel.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.