Çinli otomotiv devi Skywell, Türkiye'ye 1,6 milyar dolarlık yatırımla geliyor!

Çinli otomotiv devi Skywell, Türkiye'ye 1,6 milyar dolarlık yatırımla geliyor. Şirket, 150 bin üretim kapasiteli bir otomobil fabrikası inşa edecek. Fabrika, Marmara Bölgesi'nde kurulacak.

Çinli otomotiv devi Skywell, Türkiye'ye 1,6 milyar dolarlık yatırımla geliyor!
Yayınlanma:

Skywell Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ulubaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Fabrikanın hangi ilde olacağı konusunda da bayağı yol aldık. Marmara Bölgesi'ne ağırlık verdik. Sakarya, İzmit ve Yalova tarafında görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Ulubaş, Türkiye'de üretilecek araçların B-SUV ve D-SUV segmentlerinde olacağını belirterek, "B-SUV segmentindeki aracın platformu Çin'den gelecek, tasarımı ve geliştirilmesi Türkiye'de olacak. D-SUV segmentindeki araç ise mevcut Skywell ET5'in yeni versiyonu olacak" ifadelerini kullandı.

Skywell'in globalde Avrupa'ya açılma planları olduğunu belirten Ulubaş, "Avrupa'daki yüzde 10'luk gümrük vergisinin yüzde 20 civarına çıkacağını öngörüyoruz. Bunu da Skywell tarafına bildirdik. Bu şekilde yatırım sürecini belli bir noktaya kadar getirdik. Avrupa, burada ana hedef pazar aslında ama Türkiye'de bunun içerisinde yer alacak. Yani hedefimiz ihracat burada" diye konuştu.

Ulubaş, fabrikanın ilk çeyrek sonu itibarıyla faaliyete geçebileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.