Çocuğunu okula gönderen ailelere 4.359 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılamak için destek ödemesi programını başlattı.

Çocuğunu okula gönderen ailelere 4.359 TL destek!
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukları eğitim hayatına devam eden aileler için destek ödemesi programını başlattı. Ekim ayı içerisinde hesaplara yatan 4.359 lirayı bulan yardım ödemeleri kasım ayında da devam edecek. Bu ödemelerle çocuklarının eğitim ve temel ihtiyaç giderlerini karşılamaları hedefleniyor.

Ödeme miktarları, çocukların hangi eğitim seviyesinde olduğuna göre değişkenlik gösteriyor. Okul öncesi eğitim gören çocuklara 2.422 TL, ilkokul ve ortaokulda eğitim gören çocuklara 3.622 TL, lisede eğitim gören çocuklara 3.874 TL ve üniversitede eğitim gören çocuklara 4.359 TL ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Destek ödemelerinden yararlanmak isteyen aileler, e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvuru şartları ve destek alacak ailelerin değerlendirilmesi, ekonomik ve sosyal şartlar, bölgesel koşullar gibi faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.

Başvuru sonrası yapılan değerlendirme sonucunda uygun görülmeyen aileler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendiriliyor.

Bu destek ödemeleri, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına ve çocukların daha iyi bir eğitim almasına katkıda bulunacak.

Özellikle maddi durumu yetersiz olan aileler için bu destek ödemeleri, çocukların eğitim masraflarını karşılamak için önemli bir fırsat olacak.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.