Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yeni doğalgaz ve petrol müjdesi gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ordu ve Rize’de birisinde petrol, birisinde doğal gaz konusu var. Rezervi iyi yakalamamız halinde çok daha farklı bir potansiyele ulaşmış olacağız. Sakarya’da da rezervimiz daha da artabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yeni doğalgaz ve petrol müjdesi gelebilir
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Enerjide yeni müjdeler yakın. 21 yıldır bunların iktidar diye bir şey söz konusu olmadı. Biz 21 yıldır sismik araştırmalar yaptık, sondajlar yaptık. Netice alamadık. Sondaj gemileri aldık, kendi kendimize yeter hale geldik. Zamanla 4-5 gemiye çıkardık, araştırmaları artırdık. Çok daha rahat hareket eder hale geldik. Hamdolsun, doğal gazı bulduk. Rezerv çok önemli. Azerbaycan ile mukayese ederken onların konumu farklı. Bizim şu anda önceliğimiz Karadeniz.

Ordu ve Rize’de birisinde petrol, birisinde doğal gaz konusu var. Rezervi iyi yakalamamız halinde çok daha farklı bir potansiyele ulaşmış olacağız. Sakarya’da da rezervimiz daha da artabilir.

İlk bir ayı ücretsiz yaptık. 1 yıl boyu da mutfakta 25 metreküp ücretsiz vereceğiz. Bunu da Cumhurbaşkanının hediyesidir diye bir not düştük altına. Bütün gayemiz vatandaşlarımızın hayat kalitelerini artırmak. Ordu ve Kastamonu açıklarında yoğun sondajlarımız var.

Gabar'daki keşifle de sondaj çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve Türkiye tarihinin en büyük keşfini yakaladık. 100 bin varil gün petrol üreteceğiz. Bugün petrol aradığıız bu dağlarda teröristler kol geziyordu.

Bay bay Kemal'İn salladığı gibi değil bu işler. Aile ve Gençlik Bankamızın da kaynağı ortaya çıktı. Meclis çalışmaya başlayınca yasal düzenlemeleri hemen yapacağız. Ev hanımlarına emeklilik imkanı başta olmak üzere ev bütçesine başka gelirler de sağlayacağız.

Yeni evlenen gençlere geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi sunacağız. Kadınların iş ve aile yaşamını dengeleyecek politikaları da güçledireceğiz. Sadece vatandaşımızdan pazar günü onay bekliyoruz. Yürü Erdoğan demeleri halinde süratle parlamento ile el ele vereceğiz. Kendi milli kaynaklarımızı yine milletimizin hayrına kullanacağız.

(Fahiş kira artışı) Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızı bu fahiş kira artışlarına karşı korumak. Biliyorsunuz yüzde 25 sınırı getirmiştik. Vatandaşlarımızı bir defa enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunu biz yaptık. Adalet Bakanlığının tedbirleri olacak. Çeşitli destek paketleriyle konut arzını artıracağız. Toplu konut adı altında meseleye çözümler üretiyoruz.

İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olunca kiptaş'ı kurdum. Yüzbinlerce konut inşa ettik. Ekrem Bey geldi geleli ne kadar konut inşa etti? Doğru dürüst hiçbir şey yok. Yalan bol. Biz TOKİ ile yoğun bir şekilde konut inşasını devam ettiriyoruz. Yarısı Bizden adımını attık. Kentsel dönüşümü de kapsayacak şekilde yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Zemin etütleri yapılmak suretiyle de inşaatları ciddi manada yoğunlaştıracağız.

Kanal İstanbul'un her iki tarafında yapılacak konutlar bizim rezerv alanımız olarak bekliyor. Sorunlu zeminleri bu taraflara taşıyacağız. Pazar günü neticeyi alalım, Kanal İstanbul'da temeli attık devamı gelecek.

(Temmuz ayı maaş zamları) En düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardık. Daha artımanın çalışmalarını arkadaşlarım yapıyor. Memurların en düşük maaşını Temmuz'da 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin tüm haklarını verdik. İlk maaşlarını aldılar. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız.

Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz. Terörü bitirecekmiş. Terörü yanındaki teröristler ile birlikte mi bitirecek? Biz terörü sıfırlama noktasına geldik.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.