Daha fazla dayanamadı asgari ücreti hükümetten önce açıkladı!.. Bu rakamı duyunca çok şaşıracaksınız..

Türkiye'de 2024 asgari ücreti için ikinci toplantı yapıldı. Toplantıda rakam konuşulmadı. Bu duruma tepki gösteren Fatih Portakal, asgari ücreti iktidardan önce açıkladığını vurguladı.

Daha fazla dayanamadı asgari ücreti hükümetten önce açıkladı!.. Bu rakamı duyunca çok şaşıracaksınız..
Yayınlanma:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısında rakam konuşulmamıştı. Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Rakam belirli olmadığından dolayı bir şey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli. Asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli" ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Portakal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, rakam konuşulmamasına tepki gösterdi. Portakal, "Türk-İş yetkilisi 'asgari ücrette rakam konuşulmadı' diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz? İşin gerçeği şu: işveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün TR'inde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de 'kabul' diyecek. Nokta! Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!" ifadelerini kullandı.

Portakal'ın tahmini, Türk-İş'in asgari geçim için talep ettiği 16.000 TL'ye yakın. Ancak, iktidarın bu talebi kabul edip etmeyeceği henüz belli değil.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.