Devletten Anneler İçin Yeni Destek: 600 TL ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni doğum yapan annelere yönelik olarak doğum yardımı programını geliştirdi. İşte detaylar..

Devletten Anneler İçin Yeni Destek: 600 TL ödeme yapılacak!
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni doğum yapan annelere yönelik olarak doğum yardımı programını geliştirdi. Bu kapsamda, ilk çocuğunu kucağına alan annelere 300 lira, ikinci çocuğunu kucaklayanlara 400 lira ve üçüncü çocuğunu bekleyen annelere ise tam 600 lira ödeme yapılacak.

Doğum yardımı, yalnızca Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerine veriliyor. Ayrıca, bu yardımdan yararlanabilmek için belirlenen tarih olan 15 Mayıs 2015'ten sonra canlı doğum yapmış olma şartı aranıyor.

Ödeme miktarı, yeni doğan çocuğun sırasına göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin, ilk çocuğunu 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra dünyaya getiren bir anne 300 lira, ikinci çocuğunu dünyaya getiren bir anne 400 lira ve üçüncü çocuğunu dünyaya getiren bir anne 600 lira doğum yardımı alacak.

Doğum yardımı, kamu çalışanları için de geçerli. Kamu sektöründe çalışan anneler, kurumlarından aldıkları destek miktarı ile devlet tarafından belirlenen ödeme arasındaki farkı karşılamaktadır. Ancak, kurumlarından alınan destek miktarı devletin belirlediği miktarı aşıyorsa, ek bir ödeme yapılmamaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.