Dolar 40 TL'ye doğru ilerliyor: Yatırımcılar dikkatli olsun

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kurunun 40 TL'ye ulaşabileceği uyarısında bulundu. Zelyut, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, yabancı yatırımcıları Türkiye'den uzaklaştıran adımlar atıldığını söyledi.

Dolar 40 TL'ye doğru ilerliyor: Yatırımcılar dikkatli olsun
Yayınlanma:

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, 2023 yılı bütçe açığının 1,6 trilyon TL, 2024 yılında ise 2,6 trilyon TL seviyesine ulaşacağını öngörüyor. Bu açığın kapatılması için zamların devam edeceğini ifade eden Zelyut, artan enflasyonun da dolar kurunu yukarı iteceği uyarısında bulundu.

Mevcut durumda Merkez Bankası rezervinin -64 milyar dolar seviyesinde olduğunu, 10 aylık dış ticaret açığının ise 94 milyar dolar olduğunu belirten Zelyut, dolar ihtiyacının süreceğini ve bunun da kuru yukarı taşıyacağını kaydetti. Kısa vadeli borcun 211 milyar dolar olduğunu ancak borçları kapatacak dolar girişinin olmayacağını vurgulayan Zelyut, bu faktörlerin kur üzerinde baskı oluşturacağını söyledi.

Zelyut, yabancı yatırımcı girişinin kurun 40 lira seviyesine yükselmesini engelleyebileceğini ancak hükümetin siyasi hamlelerinin yabancı sermayeyi ürküttüğünü belirtti. Filistin konusundaki sert açıklamaların ve yargıdaki çekişmelerin yatırımcıları korkuttuğunu ifade eden Zelyut, rasyonel olmayan adımların kuru düşüremeyeceği uyarısında bulundu.

Zelyut, mevcut göstergeler ışığında dolar kurunun yükselme eğiliminde olduğunu ve belirli bir süreç sonunda 40 lira seviyesine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu. Zelyut, yatırımcıları uyararak rezervlere dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ NİTELİĞİNDE DEĞİLDİR.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.