Dolar kuru 5 gün Sonra 30 liraya dayanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, dolar kuru 5 gün içinde 29,0259 TL'den 29,99 TL'ye yükselerek. İşte detaylar…

Dolar kuru 5 gün Sonra 30 liraya dayanacak!
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, dolar kuru 5 gün içinde 29,0259 TL'den 29,99 TL'ye yükselerek yıl sonuna kadar 30 liraya ulaşacak.

Ankete katılan 69 katılımcının yanıtları doğrultusunda, Kasım ayının sonunda Türkiye'de beklenen dolar/TL paritesi 29,0259 TL olarak belirlendi. Katılımcılar, aynı zamanda cari yıl sonu ve 12 ay sonrası için de dolar/TL paritesine yönelik tahminlerde bulundu. Bu kapsamda, 31 Aralık 2023 tarihine kadar olan dönemde dolar kuru için 29,99 lira, 2024 yılının Eylül ayına yönelik tahmin ise 39,61 lira olarak açıklandı.

DOLAR KURUNU NELER ETKİLİYOR?

Dolar kurunu etkileyen faktörler arasında, küresel ekonomik gelişmeler, enflasyon, faiz oranları ve jeopolitik gelişmeler yer alıyor.

Küresel ekonomik gelişmeler arasında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımları ve Çin'deki ekonomik yavaşlama öne çıkıyor. Enflasyon, Türkiye'de dolar kurunun yükselmesinde önemli bir rol oynuyor.

Faiz oranları, dolar kurunun ters orantılı olarak hareket ettiği bir faktördür. Faiz oranlarının artması, dolar kurunun düşmesine neden olur. Jeopolitik gelişmeler de dolar kurunun hareketinde etkili olabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.