DSP Genel Başkanı asgari ücret talebini açıkladı!.. Duyanlar çok şaşırdı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, asgari ücretin 20 bin TL olması gerektiğini söyledi.

DSP Genel Başkanı asgari ücret talebini açıkladı!.. Duyanlar çok şaşırdı!
Yayınlanma:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, asgari ücretin 20 bin TL olması gerektiğini belirterek, "Bu kez biraz daha somut yaklaşmak gerekirse asgari ücrete devlet sübvansiyonu çok yüksek oranda olmalıdır. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin işçi çıkarmasının önüne geçilmeli, istihdam özendirilmelidir" dedi.

Aksakal, yaptığı açıklamada, yaşanan ekonomik sıkıntıların en çok etkilediği kesimlerin başında yer alan asgari ücretli çalışanların bir nebze olsun rahat nefes alabilmesini sağlayacak kararın belirlenmesini temenni ettiklerini söyledi.

Asgari ücretin bundan böyle yılda bir kere belirleneceği öngörüldüğü için 2024 enflasyon ihtimali de göz önüne alınarak, asgari ücret tutarının 20 bin lira seviyelerinde tespit edilmesinin uygun olacağını söylediklerini hatırlatan Aksakal, "Bu kez biraz daha somut yaklaşmak gerekirse asgari ücrete devlet sübvansiyonu çok yüksek oranda olmalıdır. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin işçi çıkarmasının önüne geçilmeli, istihdam özendirilmelidir" diye konuştu.

Aksakal, asgari ücretin sadece işçilerin değil, ekonominin de canlanması için önemli bir araç olduğunu belirterek, "Asgari ücret artışı, piyasalara can suyu olacak, alım gücünün artmasına ve tüketimin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bu da dolaylı olarak üretim ve istihdama olumlu yansıyacaktır" dedi.

Aksakal, asgari ücretin artırılmasının, enflasyonla mücadelede de etkili olacağını savunarak, "Asgari ücret artışı, dar gelirli ailelerin daha az borçlu olmasını sağlayacak, bu da onların daha fazla harcama yapmalarına imkan tanıyacaktır. Bu da dolaylı olarak enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.