E-devlet üzerinden başvuru yapanlara devlet 1.140 TL yardım yapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine kaldığı yerden devam ediyor. Başvuru yapan vatandaşlara devlet bütçe desteği sağlayacak. Detaylar haberimizde…

E-devlet üzerinden başvuru yapanlara devlet 1.140 TL yardım yapıyor!
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında 1.140 TL iş görüşmesi yardımı yapıyor. Bu yardımdan yararlanmak için başvuru yapan ve şartları sağlayan vatandaşlara tek seferde 1.140 TL nakit ödeme yapılıyor.

PEKİ BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?
Başvuru yapmak için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. Ardından "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" sekmesine tıklanarak "Sosyal Yardım Başvurusu" bölümüne giriliyor. Bu bölümde "İşe Yönlendirme Yardımı" seçeneği seçilerek başvuru yapılabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
İşe yönlendirme yardımı için başvuru yapacak vatandaşların hane içi ortalama aylık kişi başı gelirinin 3.800 TL'yi geçmemesi gerekiyor. Ayrıca, başvuru yapan kişinin çalışabilir durumda olması ve İŞKUR'a yönlendirilmesi gerekiyor.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI NASIL ALINIR?
Başvuru yapan ve şartları sağlayan vatandaşlar, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendiriliyor. İş görüşmesine giden vatandaşlara tek seferde 1.140 TL nakit ödeme yapılıyor.
İşe yönlendirme yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım kapsamında yapılan bir ödemedir. Bu yardımdan yararlanmak için başvuru yapan ve şartları sağlayan vatandaşlara tek seferde 1.140 TL nakit ödeme yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.