Ekonomi yazarı Şeref Oğuz: Seçim öncesi en düşük emekli maaşının yükseleceği rakamı açıkladı!

Ekonomi yazarı Dr. Şeref Oğuz, seçim öncesinde en düşük emekli maaşı alanların maaşlarının 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz: Seçim öncesi en düşük emekli maaşının yükseleceği rakamı açıkladı!
Yayınlanma:

Oğuz, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltilmesinin, bu ücreti alan 6 milyonun üzerinde emekli için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "Emekli de acıkabiliyor, iştahı çalışandan da düşük değil. Bu miktarlarla geçinebilmeleri mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi rahatsızlık duyuyor. Bu işin prensibini söylüyorum; en düşük emekli maaşı alanların sorununu yüzde zamlarla çözemezsiniz" dedi.

Seçimler öncesinde, özellikle en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılmasını beklediğini aktaran Oğuz, "Mart ayında, seçim öncesinde ben bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy veriyor! Bu emeklilerimizin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Tabii burada keskin bir bıçak da var, mesela 10 bin 2 TL alanlar ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.


Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.