Ekonomist Hatice Kolçak Açıkladı: 2024 yılında 3000 TL'ye çıkacak

Ekonomist Hatice Kolçak, 2024 yılı altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kolçak, gram altının 2024 yılında 3000 TL'ye çıkacağını öngördü.

Ekonomist Hatice Kolçak Açıkladı: 2024 yılında 3000 TL'ye çıkacak
Yayınlanma:

2023 yılını rekorla kapatan altın fiyatları, 2024 yılında da yükseliş trendini sürdürecek. Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini belirterek, gram altının 2024 yılında 3000 TL'ye çıkabileceğini söyledi.

Kolçak, altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesinin iki temel nedeni olduğunu belirtti. Birinci neden, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz indirimine gitmesinin beklenmesi. FED'in faiz indirimine gitmesiyle birlikte, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın talebinin artması bekleniyor.

İkinci neden ise jeopolitik riskler ve ekonomik dengesizlikler. Rusya-Ukrayna savaşı, küresel enflasyon ve resesyon endişeleri altın fiyatlarında yükselişi destekliyor.

Kolçak, gram altın için takip edilmesi gereken iki önemli noktaya dikkat çekti. Birincisi, ons altının 2080 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olması. İkincisi ise dolar/TL kurunun yükseliş trendini sürdürmesi.

Kolçak, "Ons altın 2080 dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olursa ve dolar/TL kuru da yükseliş trendini sürdürürse, gram altın 2024 yılında 3000 TL'ye çıkabilir" dedi.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.