Ekonomist Mahfi Eğilmez: Yapısal reformlar da gerekiyor

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede başarısız olduğunu ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesi politikasının işe yaramadığını söyledi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Yapısal reformlar da gerekiyor
Yayınlanma:

Eğilmez, bloğunda kaleme aldığı yazıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ANAG) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını karşılaştırdı. TÜİK'in enflasyonunu yüzde 64,77, ANAG'ın enflasyonunu ise yüzde 127,2 olarak açıkladığına dikkat çeken Eğilmez, piyasada karşılaştığı enflasyonun ANAG'ın açıkladığı rakamlara daha yakın olduğunu belirtti.

Eğilmez, enflasyonla mücadelede faizin önemli bir rol oynadığını belirterek, Merkez Bankası'nın faizi artırmaya başlamasının doğru bir karar olduğunu ancak faizin yeterli olmadığını savundu. Eğilmez, enflasyonla mücadelenin ancak yapısal reformlarla birlikte mümkün olabileceğini söyledi.

Eğilmez, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Merkez Bankası, enflasyonla mücadele için faizi artırmaya başladı. Ancak faiz artırımı tek başına yeterli değil. Yapısal reformlar da gerekiyor.

Türkiye'de yapısal reformlar yapılmadığı için enflasyonun kalıcı olarak düşmesini beklemek hayalcilik olur. Enflasyon, baz etkisiyle geçici olarak düşebilir ama kalıcı olarak düşmesi mümkün değil."
Eğilmez, yapısal reformların neler olması gerektiği konusunda da şu önerilerde bulundu:
• Gerçek enflasyon açıklanmalı.
• Faiz artırmaya devam edilmeli.
• Yapısal reformlara bir an önce başlanmalı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.