Emekliye SEYYANEN ZAM müjdesi!

Milyonlarca emekli, yeni yılda maaşlarına yapılacak zamları merakla bekliyor. Enflasyon rakamlarının üzerine ek bir zam yapılması planlanıyor.

Emekliye SEYYANEN ZAM müjdesi!
Yayınlanma:

Bu kapsamda, emeklilere seyyanen zam yapılması gündeme geldi. Kulislerde konuşulan son habere göre seyyanen zammın ne kadar olacağı henüz net değil. Ancak kulislerde emeklilerin refah payının artırılması ile birlikte gönüllerinin de alınması için ortalama 1.500 – 2 bin TL arasında bir seyyanen zam yapılması konuşuluyor.

Bu durumda, en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL'ye seyyanen zam yapılması durumunda, emekli maaşı 9.000 TL'ye çıkacak. Bu durumda, en düşük emekli maaşı asgari ücreti de aşacak.

YENİ YILDA EMEKLİ OLACAK MEMURLAR SEYYANEN ZAMDAN YARARLANAMAYACAK
Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yılda emekli olacak memurların temmuz ayında verilen 8 bin 77 TL'lik seyyanen zamdan faydalanamayacağının altını çizdi.

Karakaş, yaptığı değerlendirmesinde en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'sinin sadece yüzde 17,55'lik zammı kapsadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Ancak 8 bin 77 liralık kısma ocak ayında ne kadar zam olursa olsun hiçbir şekilde emeklilik ikramiyesine ve emeklilik maaşına bir faydası olmayacaktır. Dolayısıyla bunun hesabının yapılarak emekli olup olmamaya karar verilmesinin gerekli olduğunu söyleyebiliriz"
Çalışan memurun aldığı maaş ile emekli olunduğu anda aldığı maaş arasındaki farkın yüzde 44'lere kadar düştüğünün de altı çizildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.