Emekli maaşlarına seyyanen zam kapısı kapandı mı? Altaylı ve Portakal'dan çarpıcı yorum..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmayacağını açıklaması üzerine Gazeteci Fatih Altaylı ve Fatih Portakal'dan çarpıcı bir yorum geldi. Ayrıntılar haberimizde...

Emekli maaşlarına seyyanen zam kapısı kapandı mı? Altaylı ve Portakal'dan çarpıcı yorum..
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmayacağını açıkladı. 10 bin TL'ye yükseltilen en düşük maaşın yeterli olmadığını kabul eden Erdoğan, 7 bin veya 10 bin TL seyyanen zam yapmanın bütçeyi zorlayacağını ve birçok alanda kesinti yapılmasını gerektireceğini söyledi.

Emeklilerin geçim sıkıntısı ve artan enflasyon karşısında maaşlarının yetersizliği uzun süredir tartışılan bir konu olurken Erdoğan'ın açıklamaları emekliler tarafından tepkiyle karşılandı. Emekliler, maaşlarının artması için gerekli kaynağın bulunabileceğini öne sürdü. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşının yeterli olmadığını kabul etmesi bu tartışmayı yeniden alevlendirdi.

ALTAYLI'DAN TANSU ÇİLLER BENZETMESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası Gazeteci Fatih Altaylı, Erdoğan'ın açıklamasını Tansu Çiller'in 1990'lı yıllarda yaptığı bir açıklamaya benzetti. Altaylı, enflasyona mücadele için 6 ay memur maaşı ödenmemesi fikrini hatırlatarak, "“1991 ya da 1992 yılları sanırım. Tansu Çiller ekonomiden sorumlulu bakan. Şöyle diyor: ‘6 ay maaş ödemeyeceğiz. Daha doğrusu Coşkun Ulusoy dönemin maliye bakanını arıyor, diyor ki: ‘Efendim, Tansu Hanım memur maaş ödemeleri için gereken parayı Ziraat Bankası'na yatırmadı. Maaş günü geliyor, yatırılması emrini imzalamadı. Ne yapacağız.’ Ne, nasıl falan… Süleyman Demirel de başbakan. ‘Ne oldu? falan… Tansu Çiller diyor ki, ‘Maaşları ödersek enflasyona mücadele edemeyiz.’ 6 ay ödemezsek enflasyona mücadele konusunda çok başarılı oluruz” dedi.

PORTAKAL'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA: OY KAYBI YÜZDE 30'A ULAŞTI
Gazeteci Fatih Portakal ise Gazeteci Nuray Babacan’ın haberini canlı yayında aktardı. AK Parti'nin emekliler arasında oy kaybettiğini ve erimenin yüzde 30'a ulaştığını söyleyen Portakal, "“Yaşlı ve emekli tabanında ciddi oranda çözülme olduğunu iddia ediyor. AK Parti’nin araştırmasında ekonomiden en çok etkilenen kitle olarak geçiyormuş emekliler. Ve 65 yaş üstünde yüzde 30’luk bir erime var” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum