Emeklilere seçim öncesi 4 bin ila 8 bin TL arası seyyanen zam iddiası

Ankara kulislerinde dolaşan iddiaya göre, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilere 4 bin ila 8 bin TL arasında seyyanen zam yapılabileceği öne sürüldü.

Emeklilere seçim öncesi 4 bin ila 8 bin TL arası seyyanen zam iddiası
Yayınlanma:

SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yapılan yüzde 5'lik ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması tartışılırken, Ankara kulislerinde dolaşan bir iddia dikkat çekti. İddiaya göre, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilere 4-8 bin TL arasında seyyanen zam yapılabileceği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ocak 2024'te yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına ilave yüzde 5 zam yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan, bu zamla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranının yüzde 42,6'ya yükseleceğini açıklamıştı.

Erdoğan, ayrıca en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseleceğini de duyurmuştu.
Ancak, yapılan bu zamlar emekliler tarafından yeterli bulunmadı. Emekli sendikaları, yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini ve emeklilerin alım gücünün düştüğünü savundu.

bu tartışmalar sürerken, haberler.com'dan Erdem Aksoy'un haberine göre; Ankara kulislerinde dolaşan bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilere 4-8 bin TL arasında seyyanen zam yapılabileceği öne sürüldü.

Bu iddianın doğru olup olmadığını henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, iddianın Ankara kulislerinde ciddi şekilde tartışıldığı ve seçim öncesi emeklilerin alım gücünün artırılması için bir adım atılabileceği belirtiliyor.

İddianın doğru olması halinde, emekli maaşlarına yapılan son zamlarla birlikte, emeklilerin maaşlarında önemli bir artış yaşanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.