Emeklilere seçim sonrası müjdeli haber geliyor!.. Maaşlara ek zam yapılacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan emeklilere sevindirici haber geldi. Emekli maaşlarına ek zam için seçim sonrasını işaret eden Akbaşoğlu, Meclis'in nisan ayında çalışmalarına başladıktan sonra konunun ele alınacağını açıkladı.

Emeklilere seçim sonrası müjdeli haber geliyor!.. Maaşlara ek zam yapılacak mı?
Yayınlanma:

Ekonomim'de yer alan habere göre; 2024'ün emekli yılı olduğunu vurgulayan Akbaşoğlu, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik iradelerinin tam olduğunu ve bu konuda tüm çalışanlarla birlikte daha iyi bir noktaya taşımak için çalışacaklarını söyledi.

Meclis'in nisan ayı ortalarında çalışmalarına başlayacağını ve bu tarihten önce olağanüstü toplanma beklenmediğini belirten Akbaşoğlu, Meclis açıldıktan sonra emekli maaşlarında iyileştirme ve alım gücünü artırıcı değerlendirmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını ve düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

Emekli maaşlarının haziran sonu temmuz başı itibarıyla artırılacağını ve bu konudaki çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

EYT'lilerin katılımıyla emekli sayısının 16 milyona ulaştığını hatırlatan Akbaşoğlu, bayram ikramiyeleriyle ilgili ödemelerin de bayramdan önce belirlenen bir takvim içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Ekonomistlerden de emekli maaşlarına seçim öncesi bir düzenleme yapılacağı yönünde görüşler geliyor. Ekonomim Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz, bayram ikramiyesinin 2 bin lira artırılarak 5 bin liraya çıkarılacağını öngörüyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin veya 4 bin lira seyyanen zam yapılabileceğini dile getiriyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ocak ayında yapılan zamla birlikte zam oranı %49,25'e yükseltilmiş ve en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti.


Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.