Emekliye müjdeli haber: Ek zam ödeme tarihleri açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği ek zam ödeme tarihlerini açıkladı.

Emekliye müjdeli haber: Ek zam ödeme tarihleri açıklandı!
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emekliyi sevindirecek bir haberi paylaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş farkları 6 ve 7 Şubat tarihlerinde hesaplarına yatırılacak.

BAKAN IŞIKHAN'DAN MÜJDE
Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ZAM SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?
SSK ve Bağ-Kur emeklilerin zam oranı ilk olarak enflasyon farkıyla yüzde 37,57 olarak belirlenmiş, daha sonra bu oran yüzde 42,6'ya çıkarılmıştı. Ancak memur emeklilerinin yüzde 49,25 zam alacak olması nedeniyle emekliler arasında bir fark oluşmuştu. Bakan Işıkhan'ın yaptığı açıklama ile tüm emeklilerin zam oranı yüzde 49,25'e yükseltilerek bu fark ortadan kaldırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.