Emekliye Refah Payı verilecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık 2023 enflasyon verilerine göre, memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil artışları yüzde 49.25 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise yüzde 37.57 oldu.

Emekliye Refah Payı verilecek mi?
Yayınlanma:

Bu zam oranları kesinlik kazandıktan sonra emekli refah payı ile ilgili aramalar arttı. Emekliler arama motorlarına yönelerek emekliye refah payı verilecek mi, emekli maaşı refah payı ne kadar, SSK emeklisine refah payı var mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.

REFAH PAYI NE KADAR OLACAK?
Refah payının miktarı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak, emeklilerin enflasyondan olumsuz etkilenmemesi için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi ayrımı olmadan bütün kesimlere aynı oranda zam yapılabileceği iddia ediliyor. Bu yıl da benzer bir uygulamanın hayata geçmesi halinde emeklilere yüzde 50'lik artış yapılabilir ve en düşük emekli maaşı 11 bin 250 TL'ye çıkabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 38 olan enflasyon farkına yüzde 12 oranında refah payı eklenmesi, konuşulan bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.