Erdoğan'dan emeklileri üzen haber!..İşte merakla beklenen o sorunun cevabı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da düzenlenen mitingde emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasına ilişkin konuştu. Ayrıntılar haberimizde...

Erdoğan'dan emeklileri üzen haber!..İşte merakla beklenen o sorunun cevabı..
Yayınlanma:

Kütahya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir tartışma konusu olan emekli aylıklarına ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, en düşük 10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığını kabul ederek, maaşların artırılması için çalıştıklarını, ancak bunun için devletin gelirlerinin artırılması gerektiğini söyledi.

SEYYANEN ZAM MÜMKÜN DEĞİL
Bazı muhalefet partilerinin emekli maaşlarına 7 bin veya 10 bin lira seyyanen zam yapılmasını önerdiğini hatırlatan Erdoğan, bunun şu an için mümkün olmadığını açıkladı. Seyyanen zammın 16 milyon emekliyi kapsadığını ve bunun bütçeye büyük bir yük getireceğini kaydetti.

ADALETSİZLİĞİN FARKINDAYIZ
Seyyanen zamların emekli maaşları arasında adaletsizliğe yol açtığının farkında olduğunu da söyleyen Erdoğan, ancak bu konuda sorumlu davranmak zorunda olduklarını vurguladı. Erdoğan, emekli maaşlarının artırılmasının tek yolunun ekonomik büyümeden geçtiğini söyledi. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümenin ve ortaya çıkan kazançtan emeklilerin de pay almasını sağlamanın planladıklarını açıkladı.

SABIR VE METANET İSTEDİ
Erdoğan, emeklilerden sabır ve metanet isteyerek, "Bu ülkenin ve bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da yine biziz." dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna rağmen hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik dengeleri yeniden yerli yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Bu yıl sonundan itibaren programın olumlu sonuçlarını görmeye başlayacağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyüttükçe ortaya çıkan kazançtan her kesimden insanımız gibi emeklilerimiz de istifade edecek. Siz oturdukları yerden atıp tutanlara bakmayın. Onlar sadece istismar ve bozgunculuk peşinde koşuyor. Onların ne ülke ne millet ne de emeklilerimiz umurlarında. Bu ülkenin ve bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum