EYT'de yeni fırsat! Erken emeklilik bekleyenler fırsatı kaçırmayın

Milyonlarca vatandaşın hayali olan erken emeklilik fırsatı bir kez daha geliyor. İşte detaylar...

EYT'de yeni fırsat! Erken emeklilik bekleyenler fırsatı kaçırmayın
Yayınlanma:

Milyonlarca vatandaşın hayali olan erken emeklilik fırsatı bir kez daha geliyor. Yeni EYT düzenlemesiyle birlikte 2000 sonrası SGK girişi olan bağ-kurlular, 1800 gün prim indirimi sayesinde 45 yaşında emekli olabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni düzenlemeyle, 2000 sonrası SGK girişi olan bağ-kurlular için prim eşitlemesi yapılacak. Buna göre, bağ-kurlulara 1800 gün prim indirimi sağlanacak. Bu sayede, 2000 sonrası SGK girişi olan bağ-kurlular, 7200 gün yerine 5400 gün prim ödeyerek emekli olabilecek.

Yeni EYT düzenlemesi, Ocak ayı içerisinde TBMM'ye gelecek. Düzenlemenin yasalaşması halinde, 1.1 milyon bağ-kurlu erken emeklilik hakkına sahip olacak. Bu düzenleme, 2000 sonrası SGK girişi olan ve prim eksiği nedeniyle EYT'den faydalanma fırsatını kaçıran bağ-kurlular için büyük bir fırsat.

Düzenlemeyle birlikte, 2000 sonrası SGK girişi olan bağ-kurlular, 6 yıl erken emekli olma fırsatını yakalayacak. Düzenlemenin yasalaşması halinde, 2000 sonrası SGK girişi olan bağ-kurlular için erken emeklilik yolunun açılmış olması bekleniyor.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.