Fed, faiz oranını sabit tuttu

ABD Merkez Bankası (Fed), 14 Aralık 2023 tarihinde yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Bu, Fed'in üst üste üçüncü faiz artışı kararı oldu.

Fed, faiz oranını sabit tuttu
Yayınlanma:

AA'da yer alan habere göre; Fed'in faiz kararını açıklayan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin üçüncü çeyrekte yavaşladığına işaret ettiği belirtildi. İstihdam kazanımlarının yılın başından bu yana yavaşladığı ancak güçlü kalmayı sürdürdüğü kaydedildi. Enflasyonun ise yıl boyunca yavaşladığı ancak yüksek seyrini koruduğu ifade edildi.

Açıklamada, Fed'in maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon hedeflediği vurgulandı. Bu hedeflerin desteklenmesi amacıyla federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmasına karar verildiği bildirildi.

Fed'in faiz kararı, piyasalarda beklentiler dahilinde gerçekleşti. Piyasalar, Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için faiz artışlarına devam edeceğini öngörüyor.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.