Herkesin evinde var olan hurda olarak görülen eşya çeyrek altın değerinde!

Gelişen teknoloji ile artan teknolojik cihazlar artık küçük bir servet değerinde satılırken ne yazık ki bu eşyaların kullanım ömürleri ise oldukça kısa oluyor. Kullanım ömrü sona eren teknolojik cihazlarda aslında bir servet yattığı ortaya çıktı.

Herkesin evinde var olan hurda olarak görülen eşya çeyrek altın değerinde!
Yayınlanma:

ESKİDİ YA DA BOZULDUYSA SAKIN ÇÖPE ATMAYIN!

Açıklanan resmi verilere göre Türkiye'de kişi başına her sene 8 kg elektronik atık üretilirken bu atıkların büyük bir bölümünün çöpe gittiği ortaya çıktı. Oysa ki çöpe giden her cihazın içerisinde küçük bir servet yatıyor.

Elektronik cihazların değeri her geçen gün artarken bozulan cihazların içinde yer alan çiplerin yanı sıra altın ve paladyum gibi pek çok önemli parça bulunduğu açıklandı.

CEP TELEFONU, TABLET, BİLGİSAYAR, TELEVİZYON! 55 MİLYAR EURO DEĞER BİÇİLDİ...

Cep telefonları başta olmak üzere televizyon, dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar, tablet gibi günlük hayatta elimizden düşürmediğimiz pek çok cihazda kullanılan parçaların aslında servet değerinde olduğu açıklandı. Birleşmiş Milletler Üniversitesi ile beraber Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yayımlanan rapor ile Türkiye'de 623 ton e-atık olduğu belirtildi. Yayımlanan raporda sadece telefonların içinde bulunan materyallerin toplam değerinin 55 milyar euro olduğu belirtildi.

Cep telefonlarının elektrik aksamları içerisinde iletkenliği arttırmak için altın ve paladyum kullanıldığı belirtilirken telefon içindeki ana kart, 14 ve 22 ayar altın, değerli paladyum ve işe yarayan diğer parçalar sayesinde her bir telefon aslında çöpe atıldığında küçük bir servette çöpe gitmiş oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.