Hollandalı banka: TCMB Kasım'da 250 baz puan faiz artıracak

Hollanda merkezli ING'nin ekonomistleri Merkez Bankası'nın gelecek hafta 250 baz puan faiz artışıyla hız keseceğini tahmin etti. İşte ayrıntılar…

Hollandalı banka: TCMB Kasım'da 250 baz puan faiz artıracak
Yayınlanma:

Hollanda merkezli ING Bank'ın ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 37,5'e yükselteceğini tahmin etti.

ING ekonomistleri, yaptıkları analizde, Ekim ayında açıklanan enflasyon verilerinin ana eğilimin hem çekirdek hem de manşet enflasyonda iyileşmeye başladığını gösterdiğini belirtti.
Ekonomistler, "Bu doğrultuda, bankanın bu ayki PPK'da politika faizini yüzde 37,5'e çekerek 250 baz puanlık daha yavaş bir artırımı değerlendirmesini bekliyoruz. Ancak, ağustos ayından bu yana güçlü sıkılaştırma hamleleri göz önüne alındığında (faiz için) riskler yukarı yönlü." ifadelerini kullandı.

ING ekonomistleri, hafta ortasında yayınladıkları bir gelişmekte olan ülke raporunda da TCMB'nin 250 baz puanlık iki artış sonrasında yüzde 40 faiz oranında duracağını tahmin etmişti. Raporda, "Politika faizinin kasım ve aralık aylarında 250 baz puanlık iki artışla birlikte yukarı yönlü risklerle birlikte yüzde 40 olmasını bekliyoruz." ifadeleri yer almıştı.

Raporda ayrıca Türk lirasındaki değer kaybının 2024'te sürmesinin muhtemel olduğu belirtildi.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.