İDDİA: Seçim öncesi emeklilere yeni zam geliyor

Seçim öncesi emeklilere yeni zam yapacağı iddia ediliyor. İşte en düşük emekli maaşıyla ilgili konuşulan rakam ve tarih...

İDDİA: Seçim öncesi emeklilere yeni zam geliyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılı Emekli Yılı" sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşına yönelik yeni bir düzenleme yapılması da gündemde.

Meclis kulislerinde dolaşan iddialara göre; düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33'le sınırlı bırakılmayacağı, seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor.

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan ise seyyanen bir zam yapılması gerektiğini savunuyor. Tan, 2000 sonrasında emekli olanların maaşlarında 1000 ile 1500 lira arasında bir artış meydana gelebileceğini söylüyor.

Ancak iktidarın intibak düzenlemesini Mart ayına yetiştirmesi zor. Çünkü 2000 yılı sonrasında maaş düzenlemeleri iyice karmaşık hale getirildi. Kime ne kadar fark ödeneceğini hesaplamak zaman alacaktır. Bu nedenle seçim öncesinde intibaktan çok, seyyanen zam seçeneği öne çıkmış durumda.

Ekonomim yazarı Dr. Şeref Oğuz ise en düşük emekli maaşını alan yaklaşık 6 milyon emekliye seçim öncesi zam yapılmasını bekliyor. Oğuz, bu emeklilerin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyor. Hükümetin emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemesi, Mart ayı içerisinde netleşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.