İslam Memiş açıkladı: En çok bu yatırım aracı kazandıracak!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılında en çok kazandıracak yatırım aracının gram altın olacağını söyledi.

İslam Memiş açıkladı: En çok bu yatırım aracı kazandıracak!
Yayınlanma:

Memiş, yaptığı değerlendirmede, 2023 yılında en çok getiriyi gram altın sağladığını belirterek, "Parasını gram altına bağlayanlar kazançlı çıktılar. 2024 yılında da gram altın popüler yatırım aracı olacaktır. Gelecek yılın üçüncü çeyreğinde gram altın fiyatının 2.700 TL seviyelerine çıkacağını göreceğiz. Yıl sonu senaryosu çok farklı olabilir." dedi.

Memiş, dolar kuru için de değerlendirmelerde bulundu. Dolar endeksinde yaşanan aşağı yönlü trendin dolar karşısındaki tüm enstrümanları etkilediğini belirten Memiş, "Dolar yerine Euro çok daha fazla kazandıracak demiştim. Şu anda Dolar-Euro paritesi 1.11 seviyesinde bulunuyor. Benim Euro tarafında 1.15 beklentim sürüyor. Euro dolara karşı daha fazla değerlenecektir." diye konuştu.

Memiş, "Kağıt paralara ısrarla yatırım yapmak isteyenler var. Ben yapmıyorum, yapmam da! 2024 yılı için konuşuyorsak benim tavrım net. Dolar veya euro alacağız ve birisini seçmek zorundayız. Ben bu denklemde euroyu seçerim. Euro 2024 yılında dolardan daha fazla kazandıracak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.