İslam Memiş: Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalar ne olur?

İslam Memiş, TV100'de Merkez Bankası'nın yüzde 40 faiz artırmasının etkilerini yazdı. İşte detaylar…

İslam Memiş: Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalar ne olur?
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kasım ayı faiz kararını açıkladı. TCMB, faizi 500 baz puan artırarak yüzde 40'a yükseltti.

Piyasaların genel beklentisi 250 baz puan faiz artışı olduğu için karar, sürpriz olarak değerlendirildi.
Merkez Bankası'nın yüzde 40 faiz artırmasının etkilerini TV100'de kaleme alan İslam Memiş, faiz kararı sonrası piyasalarda belirsizlik yarattığını söyledi.

MEMİŞ: FAİZ ARTIRIMLARINA DEVAM EDİLECEK

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, faiz kararı sonrası piyasalarda belirsizlik yarattığını söyledi. Memiş, TCMB'nin faiz artırımlarına devam edeceğini belirterek, "TCMB, bir veya iki kez daha faiz artırımı yaptıktan sonra bekle gör politikasına geçer. Ya tek hamlede 500 baz puan ya da 250-250 baz puan iki hamlede bu süreci tamamlar" dedi.

VERGİ ARTIŞLARI SÜREBİLİR

Memiş, risklerin ortadan tamamen kalkmadığını belirterek, "Ondan sebep bir kez daha vergilerde artış olmasını sürpriz olarak görmem. Şahin tonda söylemler ve yeni vergi artışları TCMB'nin elini rahatlatır" diye konuştu.

BORSA OLUMLU ETKİLENEBİLİR

Memiş, faiz artışlarının devamı ile kredi derecelendirme kuruluşlarının pozitif açıklamalarının devam edeceğini belirterek, "Bu da borsaya yarar" dedi.

EMLAK VE OTOMOTİV SEKTÖRÜ ETKİLENEBİLİR

Memiş, kredi musluklarının kapandığı günümüzde emlak ve otomotiv sektörünün biraz daha sancıyı hissedebileceğini söyledi.

DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARI YUKARI YÖNLÜ

Memiş, döviz ve altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketine devam edeceğini belirterek, "Döviz kurlarında, altın ve gümüş fiyatlarına düşüşlerin kalıcı olmadığı görüldü. Cılız bir geri çekilme sonrasında yön tekrar yukarı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.