İslam Memiş tüyo verdi: Gram altın yıl sonuna kadar 1900 TL'nin altına inecek

Finansal analist İslam Memiş, gram altın fiyatlarına dair yaptığı değerlendirmede, yıl sonuna kadar gram altının 1900 TL'nin altına ineceği tahmininde bulundu. Detaylar haberimizde…

İslam Memiş tüyo verdi:  Gram altın yıl sonuna kadar 1900 TL'nin altına inecek
Yayınlanma:

Memiş, ons altındaki direnç seviyelerini de değerlendirerek altın piyasasındaki gelişmeleri takip ettiğini belirtti.

Ons altının 2000 dolar seviyesine yerleşmek için çaba harcadığını ifade eden Memiş, kısa vadeli bant aralığını 1980-2080 dolar olarak belirledi. Memiş, yıl sonuna kadar ons altının tekrar 2000 doların altına gerileyeceğini öngördü.

Gram altının TL fiyatının 1900 TL seviyesine yerleşme çabasında olduğunu belirten Memiş, yıl sonunda gram altının 1900 TL'nin altına sarkacağını öne sürdü.

Memiş, "1900-2000 TL fiyat aralığında gidip gelen bir gram altın göreceğiz. Ancak ons altın nedenli yıl sonuna kadar tekrar altın gram fiyatı 1900 lira seviyesinin altına sarkacak" dedi.
Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, "Ben ons altının 1980 dolar seviyesine gelmesini beklerdim. 1980 dolar karşısındaki gram altını beklemeyi tercih ederdim" dedi.

'Elimde altınım var ne yapmalıyım?' sorusuna cevap veren Memiş, "Beklemeye devam edin. Ev almayacak, araba almayacak ya da nakde ihtiyaç yoksa elinde altın bulundurulmasına devam edilmeli. Aralık ayı itibariyle altın gram fiyatında yeni normal 1900-2000 lira seviyesi olacak. Ancak son bir alım fırsatı verilmeden yeni zirveleri görmeyeceğiz. İleriki tarihlerde elinde altın bulunduranlar 2.500-2.700 lira seviyelerini görecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.