Konya, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen ve Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'nın 2023 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Konya, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı
Yayınlanma:

AA'da yer alan habere göre, Büyükeğen, yaptığı açıklamada, Konya'nın 2023 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 1,4 artırarak 3 milyar 305 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında büyük bir başarıya imza attık. Kentimizde ihracat 8 yıldır aralıksız artıyor." dedi.

İhracatın yüzde 94'ünü sanayi mamullerinin oluşturduğunu kaydeden Büyükeğen, en fazla ihracat yapılan sektörlerin başında 836 milyon 294 bin dolarla makine ve aksamları sektörünün geldiğini, ikinci sırada 807 milyon 853 bin dolarla otomotiv ve aksamları sektörünün, üçüncü sırada ise 411 milyon 816 bin dolarla hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün yer aldığını aktardı.

Konyalı sanayicilerin 2023 yılında 195 ülkeye ihracat yaptığını belirten Büyükeğen, listenin başında 338 milyon 318 bin dolar ile Rusya'nın geldiğini bildirdi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise kentin Türkiye'nin yıllık ihracat rakamından aldığı payın yüzde 1,49'a yükseldiğini, yıllık bazda Konya'nın en çok ihracat yapan iller listesinde 10'uncu sırada yer aldığını aktardı.

ÖZTÜRK, İHRACAT BAŞARISINDA EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya'nın potansiyeline atıfta bulunarak, "Sanayicilerimiz ve iş dünyamızın yanında olmaya devam ederek birlikte daha büyük başarılar elde edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.