Konyalı ekonomist: Ağam bizimle dalga geçiyor herhalde

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüşün cesaret verici olduğunu açıklaması üzerine Konyalı ekonomist Mehmet Alagöz, yıllık enflasyonun %61,98 olduğunu hatırlatarak, "Ağam bizimle dalga geçiyor" dedi.

Konyalı ekonomist: Ağam bizimle dalga geçiyor herhalde
Yayınlanma:

Şimşek, sosyal medya platformu “X’de” yaptığı açıklamada, C endeksindeki aylık artışların önemli ölçüde zayıfladığını belirterek, "Eylül ayında %5,28 olan aylık artış, Ekim ayında %3,72'ye, Kasım ayında ise %1,96'ya geriledi. Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyonun hedefleriyle uyumlu olduğunu vurgulayan Şimşek, "Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız" paylaşımında bulundu.

Bu paylaşımı alıntılayan Konyalı Ekonomist Mehmet Alagöz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Kasım 2023 enflasyon verilerini değerlendirdi. Alagöz, enflasyonda ciddi momentum kaybından bahsedildiğini ancak yıllık enflasyonun %61,98 olduğunu belirterek, "Ağam bizimle dalga geçiyor herhalde" dedi.
Alagöz, enflasyonla mücadelede başarı isteniyorsa üretici maliyetlerini azaltacak politikalar ile talep enflasyonuna neden olan milyonlarca sığınmacı/kaçak yabancının gönderilmesi ve borç ekonomisine dayanan tüketim çılgınlığının durdurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca neoliberal politikalar yerine ulusal pazarı, yerli üretici ve tüketiciyi koruyan stratejilere ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Alagöz, "Bu da ancak Planlı Kalkınma modeli ile mümkündür. Yoksa Türk insanının fakirleşmesini devam ettirirsiniz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.