Konyalı Ekonomist Alagöz: Türk Milleti yoruldu, orta vadede ekonomi düzelecek söylemlerine inanmıyor

Konya'da yaşayan ekonomist Mehmet Alagöz, son dönemde artan hayat pahalılığı ve ekonomideki belirsizlikler nedeniyle Türk milletinin yorulduğuna dikkat çekti.

Konyalı Ekonomist Alagöz: Türk Milleti yoruldu, orta vadede ekonomi düzelecek söylemlerine inanmıyor
Yayınlanma:

Alagöz, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Bakan, Türk milleti 21 yıldır yoruldu. Sürekli olarak orta vadede ekonomi düzelecek söylemlerine. Yaklaşık altı aydır attığınız adımlardan görünür hale gelen zamlar, ek vergiler, yükselen fiyatlar ve mağdur duruma düşürülmüş emekli, işçi, memur, çiftçi, esnaflardır. Buna rağmen bütçe ve cari açık cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına doğru gidiyor. MB net rezervleri hiç olmadığı kadar negatifte. Kamu tasarrufuna gidilmezse; KKM/döviz kar garantili anlaşmalardan vazgeçilmezse; yabancılara harcanan yıllık milyarlarca dolardan vazgeçilmezse orta vadede hayat pahalılığı artmaya devam edecektir. Türk milleti sanal ve adaletsiz gelir dağılımına neden olan ekonomik büyüme istemiyor. Sadece reel gelirini artırmak ve gelecekteki belirsizliklerin yok edilmesini istiyor" dedi.

Alagöz, hükümetin ekonomi politikalarının kısa vadede hayat pahalılığını azaltmayacağını belirterek, "Sayın Bakan, orta vadede ekonomi düzelecek söylemlerinize halkımız inanmıyor. Çünkü siz de 21 yıldır bu söylemleri yapıyorsunuz. Ancak hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Bu nedenle, hükümetin ekonomi politikalarını değiştirmesi ve halkın taleplerini karşılaması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.