Kredi Kartı harcamalarında rekor artış!

Kredi faizlerindeki artış ve ekonomik belirsizlikler, vatandaşı kredi kartı kullanımına yöneltti. Fintürk verilerine göre, 2023 yılında kredi kartı harcamaları bir önceki yıla göre %157,2 artarak 2,5 katına çıktı.

Kredi Kartı harcamalarında rekor artış!
Yayınlanma:

Kredi faizlerindeki artışa rağmen, vatandaş kredi kartlarına yöneldi. Fintürk verilerine göre 2023 yılında kredi kartı harcamaları yüzde 157,2 artarak 2,5 katına çıktı.

EN YÜKSEK ARTIŞ HAKKARİ'DE
Kredi kartı harcamalarında en yüksek artış yüzde 238 ile Hakkari'de gerçekleşti. Hakkari'yi yüzde 221 ile Şanlıurfa ve Diyarbakır, yüzde 203 ile Kilis ve yüzde 201 ile Siirt takip etti.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM
Büyükşehirlerde de kredi kartı harcamalarında önemli artışlar gözlendi. İstanbul'da artış yüzde 146, Ankara'da yüzde 165 ve İzmir'de yüzde 156 oldu.

KREDİ KARTI VE KREDİLİ MEVDUAT HESAPLARININ PAYI ARTTI
Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının toplam bireysel krediler içindeki payı 2022'de yüzde 33 seviyesindeyken, 2023 yılında bu oran yüzde 50'yi aştı.

KREDİLİ MEVDUAT HESAPLARINDA DA ARTIŞ
Kredili mevduat hesaplarındaki artış da kredi kartı harcamalarındaki artışı destekledi. Toplam kredili mevduat harcaması geçen yıl yüzde 155 artışla 166 milyar liraya çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.