Kripto para piyasasında deprem: Binance'e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza

Kripto para piyasasında deprem etkisi yaratan bir gelişme yaşandı. ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e kara para aklama ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4,3 milyar dolarlık rekor ceza kesti.

Kripto para piyasasında deprem: Binance'e 4,3 milyar dolarlık rekor ceza
Yayınlanma:

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Binance'in lisanssız para aktarma işi yürütmek, BSA'yı ihlal etmek ve yasaklanmış işlemler gerçekleştirmek suçlarını kabul ettiği belirtildi.

Binance, bu kabulün bir parçası olarak; Binance'i Banka Gizlilik Yasası'nı ve yaptırım programlarını ihlal etmekle suçlayan FinCEN'e 3,4 milyar dolar ve OFAC'a 968 milyon dolar ödeyecek.

Cezanın büyüklüğü, kripto para piyasasını derinden sarstı. Binance'in hisseleri, haberin ardından yüzde 10'dan fazla değer kaybetti. Kripto paraların toplam piyasa değeri de 200 milyar dolar civarında düştü.
Binance CEO'su Changpeng Zhao, cezayı kabul ederek, "Bu, Binance'in ABD'deki düzenleyicilerle uyumluluğunu sağlamak ve kripto para endüstrisinin saygın bir parçası haline gelmek için attığımız önemli bir adımdır" dedi.

Cezanın, kripto para sektörünü düzenlemeye yönelik baskıları artırması bekleniyor. ABD, Çin ve İngiltere gibi ülkeler, kripto para birimlerini yakından takip ediyor ve denetimlerini artırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.