Mehmet Şimşek: Enflasyon yılın ikinci yarısında hızlı düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılı MÜSİAD ekonomik değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, enflasyonun yılın ikinci yarısından sonra hızlı bir şekilde düşeceğini söyledi

Mehmet Şimşek: Enflasyon yılın ikinci yarısında hızlı düşecek
Yayınlanma:

Şimşek, OVP'ye sahip çıkarak Türkiye için fırsatlar yaratabileceklerini belirterek, "Daha adil gelir dağılımı için fiyat istikrarına ihtiyacımız var. Fiyat istikrarını sağlamak için enflasyonu düşüreceğiz. Yapısal reformlarla ve maliye politikası ile parasal sıkılaştırmanın desteklenmesi gerekiyor." dedi.

Enflasyondaki düşüşün OVP hedefleriyle uyumlu gittiğini belirten Şimşek, "Yıllık enflasyonda yılın ikinci yarısında başlayan hızlı düşüşlerle birlikte beklentilerin de hedefe yakınsama ihtimalini yüksek görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Şimşek, Türkiye'nin kredi notunda da artış beklediklerini belirterek, "Uzun vadeli finansmana erişimde artış başladı, sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerini atmaya başladık." dedi.

Cari açığı iç talebi yumuşatarak azaltacaklarını belirten Şimşek, "Altın ithalatı normalleşecek, enerjide dışa bağımlılığı azaltıyoruz. Portföy tercihleri lira lehine olacak, şu ana kadar öyle gidiyor. Rezerv birikimi böyle sağlanacak." diye konuştu.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.