Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan tepki: Hakemlik yerine noterlik yapıyorlar

Maaş zammında Hakem Heyeti, hükümetin teklifini değiştirmeden kabul etti. İtiraz yolunun kapalı olduğu karara Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan tepki geldi.

Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan tepki: Hakemlik yerine noterlik yapıyorlar
Yayınlanma:

1 Ağustos'ta başlayan 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci resmen sonuçlandı. Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025'ta alacağı zam oranı netlik kazandı. Hakem Heyeti görüşmelerde kabul edilmeyen hükümetin teklifini değişiklik yapmadan onayladı. Yeni karara göre 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 zam oranı üzerinde karar kılındı.

"REFAH PAYI ALMADIK"

Zam oranlarının belli olmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan ilk tepki geldi. Bloomberg'e konuşan Yalçın, "Refah payı almadık" dedi. Hakem Kurulunun hükümetin teklifini aynen kabul etmesini eleştiren Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"HAKEMLİK YERİNE NOTERLİK YAPILDI"

"Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun verdiği karar aslında adının Kamu İşvereni Hakem Kurulu olarak değişmeli gerektiğini gösteriyor. Hakem Kurulu'nun oluşum sistemi farklı bir beklentiyi doğurmuyor. Bu konuda hakemlik yerine noterlik yapıyorlar. Biz yüzde 33'ün altında rakamları konuşmanın çok doğru olmayacağını, mutlaka refah payı içeren bir zam teklifiyle masadan kalkmak istediğimizi söylemiştik. Neticede uzlaşı sağlayamadık.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.