Memur ve emekli maaş zamları için yeni formül iddiası

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile yüzde 50 zam alacak. SSK ve Bağkur emeklileri ise refah payı artışı ile yüzde 50 zam alacak.

Memur ve emekli maaş zamları için yeni formül iddiası
Yayınlanma:

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı olmak üzere toplamda yüzde 50 zam bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklileri için ise yüzde 38 enflasyon farkına ilave olarak refah payı artışı ile yüzde 50 zam yapılması planlanıyor.

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaş zamlarına çevrildi. Bu zamlara ilişkin çeşitli hesaplamalar yapılsa da kesin zam oranının belli olabilmesi için 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Aralık 2023 döneminin enflasyon rakamlarının beklenmesi gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Karakaş, memurların ve memur emeklilerinin maaş zamlarında toplu sözleşme zammı da olacağını belirterek, SSK ve Bağkur emeklileri için devreye farklı bir formülün gireceğini söyledi.

Karakaş, hükümetin memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklileri arasındaki farkı kapatmak için bir eşitleme formülü uygulayacağını iddia etti. Bu formüle göre, SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 38'lik zam refah payı artışı ile yüzde 50'ye yükseltilecek. Bu durumda memur ve memur emeklileri refah payı alamayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.